SAMANTA si SEMINTELE

SAMANTA SI SEMINTELE

 

O scurta meditatie in ce priveste titulatura crestinului

Galateni 3 : 26- 29

 

26Căci toţi sînteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Cristos Isus.  27Toţi cari aţi fost botezati (prin imersie) pentru Cristos, v’aţi îmbrăcat cu Cristos.  28Nu mai este nici Iudeu, nici Grec; nu mai este nici rob nici liber; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sînteţi una în Cristos Ieshua.  29Şi dacă sînteţi ai lui Cristos, sînteţi ,,sămînţa„ lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă.

Avem in fata un verset care schimba probabil ideea majoritar raspandita in randurile evanghelice ,  in  privinta invataturii despre Israel , precum ca acest popor este samanta lui Abraham , adica in Cristos Ieshua se desfinteaza tot ce are legatura cu carnea sau , cum sunt cei obisnuiti cu termenul “fire”, cu“firea”fiindca in EL se incepe o noua generatie si o noua specie de fapturi “ creatie noua”

2Cor 5:17   Căci, dacă este cineva în Cristos, este o creatie noua. Cele vechi s’au dus: iată că toate lucrurile s’au făcut noi. Şi toate lucrurile acestea sînt dela Dumnezeu.

Pozitia noastra IN CRISTOS ne da aceasta indentitate , pozitie care a fost hotarata de TATAL  neininfluentat in hotararea SA.

Apostolul Paulus care a fost un invatator adevarat al trupului si a avut o intelegere clara neinfluentata de originea sa evreiasca , de rabin educat la cea mai inalta scoala rabinica din vremea sa , explica foarte clar , pentru cine vrea sa inteleaga , situatia celui care este IN CRISTOS in Rom.2 : 28 – 29 :           28Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.  29Ci Iudeu este acela care este Iudeu înlăuntru; şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu îşi scoate lauda nu dela oameni, ci dela Dumnezeu.

Iata o rasturnare radicala a valorilor de ordine genetica . Crestinul adevarat este creat de catre SUFLAREA SFANTA si are acum o origine divina “din CRISTOS”. Ce lucru grozav , nemaipomenit .

Un alt lucru interesant si de amintit este faptul ca nu este amintit nicaieri ca “noul legamant” este facut cu “neamurile” ci in Ebrei 8 : 8 – 13,Iată, vin zile, zice Domnul, cînd voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legămînt nou ; , unde sunt neamurile ?, nu sunt amintite fiindca poporul lui Dumnezeu este altoit in Israel si nu mai este un alt „pom“ acum face parte din „maslin“ si este indentic cu el este o unitate hotarata de Catre Cel care face totul dupa  „ sfatul voii SALE „. Ca si in cap. 4 : 9 „ ramane un sabatismos (odihnism ,stare de odihna continua ) pentru POPORUL LUI DUMNEZEU ,, . Care popor ?   Rom. 9 : 25 “Voi numi ,popor al Meu`, pe cel ce nu era poporul Meu, şi ,prea iubită`, pe cea care nu era prea iubită.  26Şi acolo unde li se zicea: ,Voi nu sînteţi poporul Meu`, vor fi numiţi fii ai Dumnezeului celui viu.„ 1 Petrus 2 : 9 -10 “ Voi insa sunteti o semintie aleasa , o preotie imparateasca   , un neam sfant , un popor  pe care Dumnezeu si l-a castigat ca sa fie al Lui … pe voi , care odinioara nu erati un  popor , dar acum sunteti poporul lui DUMNEZEU …. Interesant ca Petrus se adreseaza :  cap 1 : 1 – 3… “ catre cei alesi … dupa stiinta mai dinainte a lui Dumnezeu Tatal …. Ne-a nascut din nou prin invierea lui IESHUA HAMASHIA din morti , …

Deci fie ca vreau sau nu , trebuie sa accept ca exista o alegere prin har , mai dinainte ca si in cazul lui Jakob si Esau de exemplu , exemple sunt mai multe in Sfintele Scrieri ,Efes 1 : 4 . . . “ne-a ales (selectat) In EL  (καθως εξελεξατο ημας εν αυτω )  inainte de conceptia cosmosului (καταβολης κοσμου)… predestinandu-ne (προορισας ημας) spre adoptie prin Jeshua Cristos , Siesi (προορισας ημας εις υιοθεσιαν δια ιησου χριστου εις αυτον) spre satisfactia Voii Sale (ευδοκιαν του θεληματος αυτου).

Este interesant de stiut ca aceasta realitate nu este intalnita in invatatura majoritatiilor confesionale “crestine” si a celor  care au acceptat concubinajul cu autoritatea politica a acestui pamant , numite in Apocalipsa  17 : 5 “fiicele curvei – confesiunile oficiale , Babilonul cel mare – religiile seculare” taina (misterul) Babilonul ce mare mama curvelor – rudenie de gradul I – miscarea ecumenica – si idolatriilor (uriciunilor) pamantului (μυστηριον βαβυλων η μεγαλη η μητηρ των πορνων και των βδελυγματων της γης) , in contrast cu femeia – Ekklesia – Adunarea din cap.12  . . .

Ce este de facut ?

Iesiti din mijlocul lor , si despartiti-va de ei , zice Domnul ; nu va atingeti de ce este necurat , si va voi primi. Eu va voi fi Tata si voi imi veti fi fii si fice , zice Domnul Cel Atotputernic”  – 2Cor 6 : 17 – 18  O porunca insotita de cea mai mare promisiune 9

          2Eu sînt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mîntuit; va intra şi va ieşi, şi va găsi păşune. Ioan 10 : 9

Reclame

4 thoughts on “SAMANTA si SEMINTELE

 1. Pentru mine este clar,biblic ce ati scris in acest articol.Insa am o intrebare cu privire la Ioan 15;1-11.Cum vedeti acest text biblic?Unii spun ca daca nu ramaii in Cristos cazi din har,altii spun ca D-nul s-a adresat ucenicilor Sai numai,si nu in general tuturor crestinilor noi nascuti.Este un text care nu imi este nici mie in clar.Poate ca imi puteti da o explicatie.Multumesc mult.Har si pace de la D-nul.M.M

 2. Trebuie spus ca Dumnezeu n-a lepadat pe poporul Sau pamantesc, pe Israel. E drept, acum sunt intr-o stare de impietrire, dar aceasta numai pana cand se va implini numarul deplin al natiunilor (Romani 11:25). Multi au impresia ca Adunarea este noul Israel. Nici gand, ramurile firesti urmand a fi din nou altoite, chiar daca acum sunt taiate. Dumnezeu ramane credincios promisiunilor facute parintilor lor.

  Har si pace!

  • s-ar parea ca ai o logica dar cred ca ar trebui sa citesti ceva despre altoi in sine …”ramurile firesti urmand a fi din nou altoite,”nu a fost taiat pomul ! deci are inca ramurile lui bune, alea taiate au fost aruncate si nu se mai pot altoi
   „din nou” ,au fost inlocuite cu cei alesi dintre natiuni ,nu exista o realtoire .

   Fi binecuvantat cu toata casa ta!

 3. Textul din Romani 11 mi se pare extrem de clar. El vorbeste de limpede de o realtoire a ramurilor firesti (v. 24). Iar v. 25 incepe cu „pentru ca”, indicand legatura cu versetul anterior si fiind o explicatie a acestuia: „pentru ca…. lui Israel i s-a facut orbire in parte pana va intra numarul deplin al natiunilor”. Deci este un „pana”.
  Apoi daca ne uitam la cele 70 de saptamani de ani din Daniel 9, si vom vedea intelesul lor in lumina Scripturii, atunci nu e greu de vazut ca a 70-a saptamana este, fara niciun dubiu, in viitor. Cand anume? Pai Romani 11:25 ne spune limpede.

  Deci, pe langa faptul ca Romani 11 vorbeste fara echivoc de o realtoire a ramurilor firesti, urmare a promisiunilor fata de parintii lor, si textul profetic ne da o dovada de netagaduit ca Dumnezeu nu a abondonat pe poporul Sau pamantesc si isi va relua legaturile cu el dupa ce „va intra numarul deplin al natiunilor”.

  Har si pace!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s