„BISERICA”expresie pagana !

Cuvantul acesta de „biserica” are o provenienta complet pagana , el vine din cuvantul grecesc preluat si in latina „basilica”= cladire administrativa regala primarie in sensul modern, avand radacina in gr.”basileo” = imparat , imparatie originand de la oportunistul imparat (ramas pagan) : Constantin din Bizant care a dat crstinilor decadenti , ca localuri de cult, „basilicile” ( case regale) -Enciclopedia Minerva, la inceputul pag.335 afirma ca de la basilica vine biserica. Numai din sec.4 dateaza pervertirea sensului de „ekklesie” in „biserica”, ca si de presbiter in preot, notiuni cu totul deosebite.
Nicaieri in originalul biblic nu intalnim numirea de biserica, incetatenita doar dupa ce crestinismul a acceptat momeala de a se statornici pe pamant, uitand caracterul de „strain si calator”.
Preotului D. Cornilescu caruia i se datoreaza o mare parte de vina de a introduce o serie de expresii „seculare”, „bisericesti” si cuvinte slavone : har,neprihanire.partasie..,fiind influentat de cultura bisericeasca pe care o detinea datorita functiei pe care o detinea in cultul ortodox, prin traducerea Bibliei din limba franceza -Louis Segond , si nu cum se sustine de anumite cercuri religioase ca a tradus din limbile originale pe care nu le stapanea ci doar detinea cunostinte superficiale ca orce seminarist ortodox,in vremea aceea exista in limba romana Sfânta Scriptură tipărită la Iaşi în anul 1874, dar fără referinţele de la subsolul paginii. Acestă ediţie este cunoscută ca Biblia de Iaşi, sau traducerea Niţulescu şi a fost folosită în special de creştinii baptişti până în 1923 , fiind publicata de Societatea Britanica. Influenta secularismului a invins protestantismul tanar din acel timp folosinduse de acel preot ortodox numit de cultul penticostal „Luther al Romaniei” ?!?! ….,mi-a venit in minte acum Westcott si Hort acei teologi vanduti sistemului iezuit, care au scos acel Nou Testament critic in limba greaca ca sa submineze Textus Receptus si sa sa contracarese reforma protestanta care se baza pe BibliaTyndale si Biblia King James …, o fi vreo coincidenta ?
La ora actuala avem traduceri destul de bune in limba romana ,cum ar fi :”Bucuresti 2001″ sau „Trinitarian Bible” care este de fapt King James”,sa nu mai amintesc de sursele de pe net ,implinindu-se prin aceasta profetia din Daniel 12:4 „In timpul sfarsitului multi vor alerga incoace si incolo cercetand si cunostiinta va creste”. FACETI SI VOI PARTE DIN NUMARUL ACESTORA SI FITI BEREENI!!!

3 thoughts on “„BISERICA”expresie pagana !

 1. Multi ar incerca sa spuna ca ;“BISERICA”expresie pagana !”Insa multi nu inteleg ce inseamna expresia de „Biserica”Poate aceasta pagina de accesare pe cei cu semne de indoiala o sa ii ajute sa inteleaga ca expresia nu este grrisita de loc;
  http://www.pbministries.org/Theology/A.%20J.%20Kirkland/a_local_body02.htm
  „The New Testament Church
  A Local Body”.>Biserica Noului Testament
  Un corp local
  prin definitie noi credem ca se refera la o cladire pe care noi de obicei o numim „Biserica ” dar daca citim cu multa atentie SFINTELE SCRIPTURI ;o sa gasim ca Dumnezeu -Tatal este interesat in „UN CORP LOCAL”(Biserica”) format din personalitati;Evrei 12 ;”22Ci v’aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor,
  23de Biserica celor întîi născuţi, cari sînt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvîrşiţi,
  24de Isus, Mijlocitorul legămîntului celui nou, şi de sîngele stropirii, care vorbeşte mai bine decît sîngele lui Abel.”Deci de ce credm noi ca ;cuvintul de „Biserica „nu este adecvat in folosinta?Sa nu uitam chind se descrie in apocalipsa prezenta celor 7 Biserici.Nu cladirile sint o problema ;ci persoanele care formeaza grupul>Congregatia>Biserica>Templul viu .Fiinca in Corinteni capitolul 3 ce gasim scris?
  -„16Nu ştiţi că voi sînteţi Templul lui Dumnezeu, şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?
  17Dacă nimiceşte cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu; căci Templul lui Dumnezeu este sfînt: şi aşa sînteţi voi.”Deci dorim noi sa fim sinceri si sa intelegem mesajul Scripturii ?Sau ajungem sa ne lasam inshelati de filozofiile duhurilor Satanice care tot prin Cuvint doresc sa ne induca in eroare dupa cum vedem ca o mare parte din omenire este indusa si putin pricep !!!Si nici nu au putere ca cei din Bereea sa cerceteze si sa inteleaga mesajul!!Eu doresc sa nu ne impedecam in forma de expresie ce se foloseste si ne ajuta sa formam unitatea crestina pentru a putea intra in staulul DOMNULUI ISUS HRISTOS ( Ioan 10;”16Mai am şi alte oi, cari nu sînt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.”Si sa perseveram prin darul care-l detinem in lucrarea pe care am primit-o in incredintare pina la aratarea DOMNULUI ISUS HRISTOS .Si sa intelegem indemnul din 1 Timotei 6;”11Iar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri, şi caută neprihănirea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blîndeţa.
  12Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa vecinică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut aceea frumoasă mărturisire înaintea multor marturi.
  13Te îndemn, înaintea lui Dumnezeu, care dă viaţă tuturor lucrurilor, şi înaintea lui Hristos Isus, care a făcut acea frumoasă mărturisire înaintea lui Pilat din Pont,
  14să păzeşti porunca, fără prihană şi fără vină pînă la arătarea Domnului nostru Isus Hristos,
  15care va fi făcută la vremea ei de fericitul şi singurul Stăpînitor, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor,
  16singurul care are nemurirea, care locuieşte într’o lumină, de care nu poţi să te apropii, pe care niciun om nu L -a văzut, nici nu -L poate vedea, şi care are cinstea şi puterea vecinică! Amin.Sper ca raspunsul este destul de corespunzator si aduce lumina in puterea subiectului.

  • Nu stiu ce sa cred despre matale ?! 1ori esti novice in cunoasterea Cuvantului , neavand descoperire personala ci doar invataturile altora fiindu-ti descoperirea; 2 ori esti virusat de invatatura constantiniana care este propagata prin sistemele religioase;3 ori iti place sa te bagi in seama pe bloguri insirand versete aratand ca sti ceva !!!
   Aceta este un blog care se vrea serios si astept comentarii din care sa invat ceva si eu si cei care il citesc , asta inseamna ca cine scrie comentarii sa fie serios si sa fie deplin informat despre subiectul discutat, in viitor sunt obligat sa nu mai dau aprobare la astfel de comentarii superficiale , acum facand o exceptie ti-l aprob pentru a putea fi citit.
   Am sa trec peste greselile gramaticale care sunt scuzabile , dar nu pot trece peste greselile grosolane in ce priveste expresia pagana „biserica”. Vreau sa sti ca in limba greaca in care a fost scris Noul Legamant(Noul Testament) nu este folosita niciodata aceasta expresie ci este folosit peste tot expresia „ekklesia” =εκκλησιαν care inseamna „adunarea celor chemati afara din” sau „adunare”,in context „strangere laolalta ” , intalnirea mai multor persoane cu un scop definit” ,
   -in schimb „biserica” vine de la expresia greaca „basilica” care inseamna „cladire imperiala , imparateasca” ,”basileo” insemnand „imparat”,aceasta a fost adoptata din vremea lui Constantin imparatul Bizantului -un foarte bun politician dar nu un crestin autentic ,care pusese la dispozitia crestinilor apostati cladiri administrative pentru a le servii „serviciilor divine”,si in acelasi timp a impus si ziua intaia ca zi de „inchinare” fiind socotita in aceea vreme ca zi inchinata soarelui ,incurajand pe „conducatorii crestini” -apostati si dandu-le privilegii…cu ce pret !
   Nu vreau sa intru in mai multe amanunte fiindca este un subiect vast…, in aceasta perioada apare si expresia „cruce” in limbajul religios si in scrierile „sfintilor parinti ai bisericii” -oameni slugarnici ai sistemului constantinian sau catolic.
   In limba greaca ,in Noul Legamant este folosita expresia „stauros”=σταυρον care inseamna „barna” sau „stalp” ,in context insemnd „instrument al pedepsei capitale” sau „moarte”,”lepadare de sine”,”proscriere”,”condamnare”.
   Sfatul meu catre tine ar fi sa te apuci serios de studiu personal si sa nu te lasi amagit de”teologiile” „mai marilor” care sunt infectate de prejudecatiile religiilor de care apartin avand subtila invatatura catolica si ortodoxa ecumenica.
   In limba engleza „church” are radacina in…redau mai jos:
   Middle English chirche < Old English ċiriċe, from West Germanic *kirika, from Ancient Greek κυριακόν (kyriakon), neuter form of κυριακός (“belonging to the lord”) from κύριος (kurios, “ruler, lord”). For vowel evolution, see bury. Greek κυριακόν (kuriakon) was used of houses of Christian worship since circa 300 AD( vremea lui Constantin ,conciliul de la Niceea), especially in the East, though it was less common in this sense than ἐκκλησία (ekklēsia, “congregation”) or βασιλική (basilikē, “royal thing”). An example of the direct Greek-to-Germanic progress of many Christian words, via the Goths; it was probably used by West Germanic people in their pre-Christian period. Cognate with West Frisian tsjerke, Dutch kerk, German Kirche, Danish kirke, Swedish kyrka, Norwegian kirke or kyrkje, and Icelandic kirkja. Also picked up by Slavic, via Old High German chirihha (compare Old Church Slavonic црькъі (crĭky), Russian церковь (cérkov’)).
   Sper ca ti-am fost de oarecare folos si iti doresc succes in continuare in studiu personal si lasa-L pe Marele Profesor – Spiritul Adevarului sa indrume "in tot Adevarul"!!!
   Fi binecuvantat cu toata casa ta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s